ponedjeljak, 06.04.2009.

John Galliano – mašta, fantazija i drama


Photobucket


Njegove su kolekcije slavlje estetike. Kao likovi iz neke novele. No, sam Galliano sad vjerojatno proživljava "Lost in translation" trenutke. On je čovjek koji se bori s vjetrenjačama i duboko je svjestan situacije da ovo nije njegov trenutak. Treba preživjeti činjenicu da je kriza ljudima otvorila oči i da su shvatili kako mogu bez mnogo stvari. Maštovita ekstravagancija je svakako nešto što se u teškim vremenima zanemaruje.


Photobucket

Photobucket


I kralj mode morao se pokoriti i napraviti jednostavne, razumljive komade odjeće. Galliano je uvijek odlična zabava, a modeli izgledaju kao da su rukom crtani.


Photobucket

Photobucket

Photobucket


Pojedinačni umjetnički doživljaj je uglavnom ustuknuo pred golemom globalnom opasnošću krize. Nije vrijeme za eksperimente i ekstravaganciju. Treba igrati na sigurno i čekati da oluja prodje. Gallianova će briljantnost i simfonije iznenadjenja morati pričekati neka bolja vremena.


Photobucket


Galliano je vječni romantik i nostalgičar. Torba slična ovoj lako bi se dala pronaći na dnu bakina ormara ili u kakvoj staretinarnici.


Photobucket


Obuća više liči na minijaturne skulpture nego na neki nosivi komad, ali....


Photobucket

Photobucket


.

...naravno da je njegova ideja ovih neobičnih cipela itekako nosiva i uspješno pokradena. Talijanska firma Casadei je malo iskopirala umjetnika, umila i preradila orginalni Gallianov dizajn i predstavila cipele na donjoj slici kao dio svoje kolekcije i prodaju ih za 500€.


Photobucket


Ali, na sreću, kriza ne znači da moda neće i dalje biti inovativna i da će lavina Gallianovog kreativnog potencijala biti zaustavljena, što pokazuje i ovaj detalj iz njegove jesen '09 kolekcije.


Photobucket




Paul Carrack - No Doubt About It





Komentari (12) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>